“Τιμή και ευγνωμοσύνη” στο Δερβιτσιώτη ποδοσφαιριστή Λευτέρη Μήλλο

2

Το προηγούμενο Σάββατο στην πόλη του Αργυροκάστρου και στη Δερβιτσάνη, έλαβαν χώρα τιμητικές εκδηλώσεις εις μνήμην του γνωστού Δερβιτσιώτη ποδοσφαιριστή Λευτέρη Μήλλου, υπό την αιγίδα του Υπουργού Εργασίας και συνάμα του Δερβιτσιώτη, κύριου Σπύρου Ξέρρα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είχε ως εξής:

1) Παρουσιάστηκε έκθεση με προσωπικά αντικείμενα και διάφορα τιμητικά αναμνηστικά από τις αθλητικές – ποδοσφαιρικές του διακρίσεις, στο Μέγαρο Πολιτισμού Αργυροκάστρου.

2)Στο ανακαινισμένο γήπεδο Δερβιτσάνης “Λευτέρης Μήλλος”, διεξήχθησαν αγώνες ποδοσφαίρου από τα παιδιά του χωριού μας και επίσης έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Λευτέρη. Το γλυπτό φιλοτεχνήθηκε από το γνωστό Maksi Mero (Μάξι Μέρο).

Έπειτα ακολούθησε συνάντηση στο Κινηματοθέατρο Αργυροκάστρου, με φίλους του Λευτέρη και άλλους καλεσμένους, οι οποίοι σχετίζονται με το άθλημα του ποδοσφαίρου. Ο κύριος Ξέρρας χαιρέτισε την έναρξη της εκδήλωσης και ακολούθησε ο αθλητικός συντάκτης Σωκράτης Παπαδόπουλος, με αναφορές στη συμβολή των αθλητών της Δερόπολης και του Πωγωνίου στα σπορ του Αργυροκάστρου. Ο εκπρόσωπος της Αλβανική Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, κύριος Zirim Zalla (Ζιρίμ Ζάλα), αναφέρθηκε στο “Χαρακτήρα ενός συμβόλου”. Επίσης η κυρία Βιολέτα Σκεύη, από τη Διεύθυνση Αθλημάτων στο Υπουργείο Τουρισμού, Πολιτισμού, Νεότητας και Σπορ, αναφέρθηκε στο θέμα “Μια ζωή αφιερωμένη στο ποδόσφαιρο”.

Την εκδήλωση έκλεισαν οι: Γενικός Γραμματέας της Αλβανικής Ομοσπονδίας, κύριος Ilir Shulku (Ιλίρ Σούλκου), ο οποίος μοιράστηκε τις αναμνήσεις του με τους παρευρισκόμενους, σχετικά με το Λευτέρη Μήλλο και ο αθλητικός συντάκτης κύριος Dritan Shakohoxha (Ντριτάν Σακοχότζα), παρότρυνε τη νέα γενιά να συμμετέχει ενεργά στα σπορ.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε κάποια λόγια τα οποία ειπώθηκαν από το συμπαίχτη του Λευτέρη στην ομάδα της Λάρισας και επίσης από  φίλο του δημοσιογράφο στην αλβανική κρατική τηλεόραση.

Ο πρώτος είπε : “Ο Λευτέρης είχε όλα όσα πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής: ταχύτητα, δύναμη, τεχνική και χαρακτήρα. Ήταν πολύ τυχερός που ο Θεός τον προίκισε με όλα αυτά, αλλά πολύ άτυχος που ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αν πήγαινε στο εξωτερικό, σήμερα θα μιλούσαμε για έναν πολύ μεγάλο παίχτη. Χαίρομαι που υπήρξα φίλος του Λευτέρη γιατί αυτός πάντα διάλεγε τους φίλους του”.

Ενώ ο δεύτερος είπε την εξής φράση: “Θέλω μία χάρη από το κοινό που βρίσκεται εδώ. Θέλω ένα χειροκρότημα απαλό σαν την τεχνική του Λευτέρη,δυνατό σαν ο χαρακτήρας του και διαρκές σαν η αιωνιότητά του.”

 

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ !!!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΗΛΛΟΣ (βιογραφία – επαγγελματική σταδιοδρομία)

Γεννηθείς στις 2 Αυγούστου
1966 στη Δερβιτσάνη-Αργυροκάστρου, αρχίζει την ποδοσφαιρική του ανάβαση με την τοπική ομάδα του χωριού
του. Το 1982 εντάχτηκε στην ομάδα Luftetari του Αργυροκάστρου. Το 1986 πέρασε με τα χρώματα της Partizani
όπου έπαιξε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του. Το 1987-89, αναδεικνύεται στην ενδεκάδα των καλύτερων
ποδοσφαιριστών εκείνης της ποδοσφαιρικής σεζόν, σύμφωνα με την άποψη των αθλητικών δημοσιογράφων. Στη
συνέχεια αγωνίζεται με την Εθνική Ελπίδων και την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Αλβανίας. Την περίοδο 1991 –
1996 ο Λευτέρης αγωνίζεται με τα χρώματα της Λάρισας στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια, 1996-1997, αγωνίζεται με
τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
Ο Λευτέρης Μήλλος, δεν ήταν μόνον έναν ξεχωριστός ποδοσφαιριστής, αλλά ήταν για όλους μας, την
οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους και τους συναθλητές άνθρωπος με μεγάλη καρδιά, εργατικός, με
ακλόνητη θέληση.
Στις 8 Μαρτίου 1997 στη Γιάννουλη, κοντά στη Λάρισα, σε ηλικία μόλις 30 ετών, ο θρύλος του ποδοσφαίρου,
Λευτέρης Μήλλος, αποχωρίζεται από τη ζωή σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

 

Σχετικές Φωτογραφίες: