«Νήματα και αισθήματα», μια ποιητική συλλογή σύγχρονο σημείο αναφοράς στον τόπο μας

1000

Στη χορεία των λογοτεχνικών επιτευγμάτων του τόπου μας, έρχεται να προστεθεί ένα αξιοπρόσεκτο ποιητικό σύνολο, το οποίο ταυτοχρόνως κάνει μνεία στην αγάπη και την πατρίδα.

Η Δερβιτσιώτισσα Κατερίνα Πούλη Καραντζά, μέσω της πρώτης της δημοσιευμένης ποιητικής συλλογής «Νήματα και αισθήματα», την οποία παρουσίασε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δημήτρης Χατζής” των Ιωαννίνων, έρχεται να αναδείξει μια νοσταλγική χροιά που έχει ως αφετηρία το βαθύπλουτο ελληνικό πολιτιστικό μας κόσμο.

Την όλη διοργάνωση συντόνισε ο δημοσιογράφος – ποιητής Μίλτος Γήτας, με την πλαισίωση της γνωστής ηθοποιού Ναταλίας Μίγδου,καθώς και της Δερβιτσιώτισσας δικηγόρου Ιφιγένειας Μπόμπολη.
Επίσης στη συλλογή αναφέρθηκε και ο πρώην πρύτανης και φιλόλογος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης.

Την όλη βραδιά χρωμάτισαν μουσικά οι Λευτέρης Νίκας και Χρήστος Αγγέλης. Ενώ από πλευράς του έργου, μελοποιήθηκαν και ερμηνεύτηκαν δύο ποιήματα. Το “Τι σου ζήτησα” και το “Δρόπολη Αρχόντισσά μου”.

Την έκδοση του εν λόγω έργου, ανέλαβαν οι εκδόσεις “Literatus” υπό την προσωπική μέριμνα του ιστορικού – καθηγητή Σταύρου Ντάγιου.

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό: